Trendy v regionálnom vývoji Slovenskej republiky: ekonomická teória a prax - Baláž, Vladimír
Prehľad názorov na vývoj regionálnych disparít z hľadiska rôznych teoretických konceptov. Testovanie týchto konceptov na empirickom materiáli zo Slovenska. Prechod na trhovú ekonomiku a rast regionálnej divergencie. Indikátory regionálnych disparít v SR v rokoch 1985-2002. Vybrané ukazovatele regionálnej konvergencie a divergencie v rokoch 1985-2000 pre 38 pôvodných slovenských okresov. Ekonometrická analýza regionálnej divergencie. Trendy regionálneho vývoja v Slovenskej republike.