Špecifiká rozvoja zónovaného vidieckeho regiónu - Pauhofová, Iveta
Charakteristika ekonomiky vidieckeho regiónu. Nevyhnutnosť zmien v štruktúre priemyselnej výroby a v jej väzbách na terciárnu sféru. Nové funkcie poľnohospodárstva a nižšia priorita pri podpore rozvoja odvetvia. Cestovný ruch - rozhodujúci determinant rozvoja terciárnej sféry vo vidieckom regióne. Rozvojová báza vidieckeho regiónu. Silné a slabé stránky. Rozvojový potenciál a ohrozenia. Podpora rozvoja vidieckeho regiónu v krátkodobom časovom horizonte.