Medzinárodné transferové siete ako logistický prvok inovácie výrobných systémov - Záhorák, Pavol
Využívanie vertikálneho a horizontálneho transferu technológií v podnikovej praxi priemyslu SR ako jedno z hľadísk ankety. Zo všetkých prehľadov a úvah vyplýva pre SR konštatovanie nedostatočnej zdrojovej základne v oblasti vedy a výskumu, jej málo účinného prepojenia na úroveň a potreby priemyslu, tým veľmi nízku úroveň a aktivitu technologických inovácií. Jednou z účinných a pomerne rýchlych ciest k zabrzdeniu tohoto nepriaznivého vývoja a nástupu progresívnejšieho účinkovania priemyslu SR na technologickej základni je transfer technológií na horizontálnej ale i na vertikálnej úrovni.Zásady stratégie technickej politiky SR.