Význam controllingu a jeho previazanosť na podnikové informačné systémy - Szivósová, Mária, 1958-
Význam controllingu v riadení podniku. Ako môže controlling podporovať manažment. Špecifický prínos controllingu v podniku. Controlling a integrované podnikové informačné systémy (IPIS). IPIS ako súbor a logicky usporiadaná štruktúra viacerých, relatívne samostatných informačných systémov rôzneho zamerania (napr. podsystém modulu controlling), ktoré vďaka svojim prepojeniam na úrovni hardvéru, softvéru a na personálnej úrovni tvoria jeden informačný celok.