Problematika výberu manažérskych informačných systémov - Kokles, Mojmír
Poukázanie na nové požiadavky kladené na MIS (Management Information System) v konkurenčných podmienkach. Analyzovanie súčasných problémov pri výbere MIS pre riadenie podnikov a organizácií v hospodárskej praxi, ako aj prezentovanie odporúčaného postupu výberu MIS. Vymedzenie MIS ako informačných systémov na manažérskom stupni riadenia organizácie, ktoré slúžia funkciám plánovania, kontroly a rozhodovania poskytovaním pravidelných prehľadov a hlásení o výnimočných situáciách. Softvérové produkty MIS. Náročnosť procesu výberu vhodného MIS.