Hospodársky cyklus a asymetrický šok v podmienkach menovej integrácie - Muchová, Eva, 1961-
Výskyt asymetrických šokov v menovej únii. Nástroje eliminácie asymetrických šokov. Zavedenie systému automatických transferových platieb medzi štátmi, tzv. fiškálny federalizmus, jeho význam a skutočný prínos. Synchronizácia hospodárskych cyklov. Dopytové a ponukové šoky. Riešenie absorpcie šokov zostáva v rukách národných štátov, čo predstavuje rizikový prvok EMU a môže vyústiť do konfliktu medzi národnými vládami a Európskou centrálnou bankou.