Mezinárodní dluh - Tožička, Tomáš
Ekonomická a finančná zadlženosť rozvojových krajín. Vonkajšie a vnútorné príčiny krízovej zadlženosti. Studená vojna a nelegitímne dlhy. "Program štrukturálneho prispôsobenia" (Structural adjustment program - SAP) ako nástroj na reštrukturalizáciu národného hospodárstva a na zabezpečenie hospodárskeho rastu zadlžených krajín. Medzinárodné dlhy a oddlženie. Výmenné fondy ako efektívny nástroj oddlženia.