Problém zahraniční zadluženosti ve světové ekonomice a politice - Fárek, Jiří
Príčiny vzniku globálneho problému dlhov. Najzadlženejšie krajiny 70. rokov - krajiny Latinskej Ameriky, v 80.rokoch dlhy poznačili ekonomiku juhovýchodnej Ázie, v 90. rokoch Rusko. Regionálne zvláštnosti zahraničnej zadlženosti. Prístup Medzinárodného menového fondu a Svetovej banky k regulácii zadlženosti. Vzájomný vzťah dlžníkov a veriteľov založený na rešpektovaní práv a záväzkov.MMF a fenomén štátnych bankrotov. Opatrenia zadlžených krajín na plnenie záväzkov.