Multifunctionality of agriculture and joint production - Grega, Libor
Rast dôležitosti multifunkcionality poľnohospodárstva v Európskej únii. Multifunkčnosť odráža skutočnosť, že poľnohospodárstvo produkuje nielen rad komodít potravinového i nepotravinového charakteru, ale tiež externality a verejné statky. Metodologický rámec pre analýzu mimoprodukčných prínosov poľnohospodárstva musí zahŕňať i pohľad na multifunkčnosť poľnohospodárstva z dopytovej strany, tzn. musí uvažovať riešenie externalít a verejných statkov. Príspevok sa zameriava na združenú produkciu, tzn. venuje sa pohľadu na multifunkčné poľnohospodárstvo z ponukovej strany.