Kurzové rozdiely v podvojnom účtovníctve - účtovné a daňové aspekty - Lacová, Ľudmila
Článok sa zaoberá poznatkami získanými účtovníctvom kurzových rozdielov a ich vplyvom na základ dane z príjmu. Podčiarkuje najčastejšie chyby účtovania kurzových rozdielov v praxi. Záver je venovaný súčasným zmenám v účtovníctve kurzových rozdielov v rokoch 2003 a 2004 a ich vplyvu na základ dane z príjmu.