Analysis of using the Category Management in distribution process - Záboj, Marek
Príspevok sa zameriava na aktuálnu oblasť nových konceptov v rámci dodávateľsko-odberateľských vzťahov medzi obchodnými firmami a ich dodávateľmi. Spoločnou ideou je riadenie distribučného reťazca spôsobom, ktorý by u spotrebiteľa vytváral pocit, že maloobchod, do ktorého chodí nakupovať, uspokojuje jeho potreby a poskytuje mu najvyšší úžitok a najvýhodnejšiu cenu. Predpokladom pre splnenie tohto cieľa sa stáva zavádzanie nového fenoménu tzv. category managementu do podnikových procesov, a to s využitím moderných informačných technológií.