Opce a opční listy a jejich účetní zobrazení u podnikatelských subjektů - Strouhal, Jiří
História termínovaných obchodov. Základné pojmy a členenie derivátov. Základné členenie opcií: kúpne (call) a predajné (put). Dlhá pozícia (long position) a krátka pozícia subjektov z hľadiska kapitálových trhov. Opcia ako nástroj finančných trhov. Obchodovanie na burze. Obchodovanie na mimoburzových - OTC trhoch. Porovnanie burzových a mimoburzových opcií. Exotické opcie. Burzový trh opcií v ČR.