Pripravenosť regiónov na čerpanie finančných prostriedkov z Európskej únie - Stričík, Michal, 1969-
Regionálny rozvoj, hlavné ciele podpory regionálneho rozvoja. Posúdenie existujúcej situácie a pripravenosti jednotlivých obcí michalovskúho regiónu na čerpanie prostriedkov z fondov EÚ. Zistenie, koľko obcí má vypracovaný program hospodárskeho rozvoja a sociálneho rozvoja obce. Výskum bol robený na základe dotazníkov.