Social and economic points of the rural development - Střeleček, František
Charakteristika vidieckych obcí a vidieckych regiónov. Vidiecke obce sú definované ako podľa kritéria hustoty zaľudnenia, tak podľa počtu obyvateľov. Skúmané sú ukazovatele populačného vývoja (saldo migrácie), ekonomické aktivity obyvateľstva, miery nezamestnanosti, štruktúry obyvateľstva podľa odvetví národného hospodárstva a ukazovatele vzdelanosti. Tieto ukazovatele sú vypočítané na základe údajov so Sčítania ľudí, domov a bytov 2001, Ministerstva práce a sociálnych vecí ČR.