Social construction of local/regional capital - methodology - Hubík, Stanislav
Východisko identifikácie troch základých druhov kapitálu rurálnych oblastí - environmentálneho. sociálneho a kultúrneho kapitálu - je integrovaný výskum založený na metodologickom prepojení kvantitatívneho a kvalitatívneho skúmania. Druhy kapitálu sú postupne konštruované pomocou interaktívneho skúmania respondentov. Tým sa tento prístup hlási k endogénnemu skúmaniu reality a k teórii sociálneho konštruktivizmu.