<The> Role of employment in the development of Czech rural areas - Pavlíková, Gabriela
Vidiek ako multifunkčný priestor, ktorého dôležitosť súvisí s krajinotvornou funkciou. Vidiek tvorí určitý hospodársky a sociálny model pre značnú časť spoločenského systému ktoréhokoľvek štátu. Oblasť práce a zamestnanosť populácie v produktívnom veku predstavuje jeden z významných makroekonomických indikátorov efektivity národného hospodárstva. Ekonomické zmeny, obdobie transformácie a vznik nových foriem podnikateľských činností a subjektov v Českej republike. Úloha zamestnanosti v rozvoji českého vidieckeho priestoru. Trh práce v poľnohospodárstve.