<The> Causes and results of internal migration from rural areas: case of Eastern Anatolia - Peker, Kenan
Skúmanie problému migrácie z vidieckych oblastí v Turecku. Výskum sa zameriava na jeho dopad na mestské oblasti. Podpora migrácie do mestských oblastí nerieši problém vidieckej či mestskej chudoby v Turecku. Skúmanie príčin a dopadov migrácie z vidieckych oblastí vo vzťahu k mobilite zdrojov a úspešnosti fariem v oblasti mesta Erzurum vo východnom Turecku. Výsledky štúdie ukazujú, že niektoré ekonomické, sociálne a kultúrne ríčiny migrácie z vidieckych oblastí sa v Turecku líšia od iných krajín. Migrácia z vidieckych oblastí nedosiahla bod, kedy by mala negatívny dopad na ekonomické výsledky agrokomplexu.