Mýtus padol. Naše školy sú priemerné - Sojková, Mira
Prvá účasť Slovenska v medzinárodnom výskume OECD PISA o vedomostnej úrovni pätnásťročných žiakov zo 41 krajín sveta. Zisťovala sa matematická gramotnosť, vedomosti z prírodnych vied, čitateľská gramotnosť a schopnosť použiť získané poznatky z týchto oblastí v praxi a využiť ich pre vlastnú potrebu. Umiestnenie Slovenska. Problémy školstva na Slovensku.