Reálné možnosti financování zemědělských podniků po vstupu ČR do EU - Rosochatecká, Eva
Neustály nedostatok vlastných zdrojov a nereálnosť ich rýchleho rastu nezvýši konkurencieschopnosť českých poľnohospodárskych podnikov v rámci EÚ. Očakávanie navýšenia dotačných prostriedkov z EÚ. Treba venovať pozornosť požadovaným podmienkam pre vyplácanie dotácií. Väčšina podnikov využila predvstupnú pomoc v rámci programu SAPARD - pomoc pri príprave projektov.