Dividendová politika jako jeden z aspektů corporate governance českých akciových společností - Roubíčková, Michaela
Dividendová politika tvorí nedeliteľnú súčasť finančnej politiky každej akciovej spoločnosti, úzko súvisí s plánovanou kapitálovou štruktúrou a ovplyvňuje množstvo cudzích zdrojov potrebných na krytie finančných potrieb firmy. Je teda jedným z prvkov, ktoré charakterizujú corporate governance akciovej spoločnosti.