Metody měření výkonnosti dodavatelských řetězců - Golec, Roman
Prečo je potrebné pri riadení dodávateľských reťazcov používať ukazovatele ich výkonnosti. Oblasti merania výkonnosti dodávateľských reťazcov. Zákaznícka perspektíva, perspektíva interných procesov, učenia a rastu, finančná perspektíva podnikov reťazca. Analýza skutočných nákladov v rámci Activity based costing (ABC). Ekonomická pridaná hodnota (EVA) a zlepšenie výkonu reťazca. Supply chain operations reference (SCOR) model v súčasnosti najprepracovanejšia metodika merania výkonnosti dodávateľských reťazcov.