Odklad platenia dane a povolenie splátok - Hlaváčová, Jana
Zákonom č. 609/2003 Z.z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon SNR č. 511/1992 Zb. o správe daní a poplatkov a o zmenách v sústave územných finančných orgánov v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré ďalšie zákony s účinnosťou od 1. januára, platia nové podmienky pre daňové subjekty a správcu dane pri odklade platenia dane alebo zaplatenia dane v splátkach. Prípad, kedy správca dane môže povoliť odklad platenia dane alebo povolenie platenia dane v splátkach. Povinnosti daňového subjektu. Úrok z odloženej sumy. Povinnosť daňoveho a colného úradu vzájomne sa informovať o povolenom odklade platenia dane. Daňové exekučné konanie. Praktické príklady.