Systém DPH v Európskej únii - Kliman, Igor
Zmena charakteru DPH po vzniku vnútorného trhu Európskej únie. Podmienky na odstránenie colných hraníc v rámci Európskej únie. Približovanie DPH a spotrebných daní v členských štátoch. Identifikačné číslo DPH (IČ DPH). Výkazníctvo o oslobodených plneniach v rámci EÚ. Predmet DPH v zmysle zákona č. 222/2004 Z.z. o dani z pridanej hodnoty. Vymedzenie pojmov intrakomunitárny obchod, intrakomunitárne dodanie, intrakomunitárne nadobudnutie a trojstranný obchod. Limity hodnoty dodávaného tovaru pri zásielkovom predaji. Výkon kontroly. Overovanie platnosti IČ DPH osôb identifikovaných pre DPH v iných členských štátoch EÚ. Legislatíva pre spoločný systém DPH. Centrálny kontaktný úrad (CLO) a automatická výmena informácií.