Globalizace a integrační procesy v cestovním ruchu České republiky z pohledu začlenění do Evropské unie - Indrová, Jarmila
Globalizácia a integračné procesy a ich pozitívne vplyvy v cestovnom ruchu.Uplatňovanie franšízingu v oblasti stravovacích a ubytovacích služieb. Presadzovanie moderných metód riadenia : Total quality management (TQM).Spolupráca a koordinácia činnosti podnikov cestovného ruchu v rámci územných celkov. Hrozby spojené s integráciou. Prínosy v oblasti cestovného ruchu po vstupe ČR do Európskej únie. Súčasný stav integračných procesov v cestovnom ruchu Českej republiky. Nové prístupy ku vzdelávaniu pracovníkov v cestovnom ruchu.