Čínska honba za energiou - Pressburg, Adrian Peter
Etablovanie výrobných prevádzok amerických a západoeurópskych firiem v Číne. Čína na prahu 21. stor. - priemyselná dielňa sveta. Intenzívna spotreba zdrojov energie. Koncepcia novej energetickej politiky do r. 2020 s názvom Stratégia veľkého skoku na poli energetiky. Ropa a zemný plyn - najdôležitejšie energetické zdroje Číny.