ASEAN ťaží z rivality ázijských mocností - Schönwiesner, Roman
ASEAN - Združenie krajín juhovýchodnej Ázie (združuje 10 krajín). Počet obyvateľov, hospodársky rast regiónu. ASEAN a Čína podpísali dohodu o prvej fáze znižovania obchodných prekážok. Hodnota a riziká vzájomného obchodu. Rokovania ASEAN aj s Japonskom a Indiou, Kórejskou republikou, Austráliou a Novým Zélandom. Otázka vytvorenia Východoázijského summitu.