Zákon o súdnych poplatkoch a poplatku za výpis z registra trestov s komentárom - Horváth, Edmund
Zákon Slovenskej národnej rady č. 71/1992 Zb. o súdnych poplatkoch a poplatku za výpis z registra trestov zákona NR SR č. 89/1993 Z. z., zákona NR SR č. 150/1993 Z. z., zákona NR RS č. 85/1994 Z. z., zákona NR SR č. 232/1995 Z. z., zákona č. 12/1998 Z.z., zákona č. 457/2000 Z. z., zákona č. 162/2001 Z. z., zákona č. 418/2002 Z. z., zákona č. 531/2003 Z. z., zákona č. 215/2004 Z. z., zákona č. 382/2004 Z. z., zákona č. 420/2004 Z. z. (nadobudol účinnosť 1. septembra 2004) a zákona č. 432/2004 Z.z. ( nadobudol účinnosť 1. októbra 2004) s komentárom. Podľa nálezu Ústavného súdu SR Ústava SR negarantuje právo na bezplatné súdne konanie. Z fiskálneho hľadiska sú súdne poplatky významným príjmom štátneho rozpočtu. Sadzba poplatku je uvedená v sadzobníku v prílohe zákona. Vzory tlačív. Príklady uznesení.