Využitie metód multikriteriálneho hodnotenia ako analytického východiska pri ohodnocovaní podnikov - Nováková, Renáta
Využitie metód multikriteriálneho hodnotenia. Využitie týchto metód i pre medzipodnikové porovnávanie a pri analýze postavenia podniku na trhu. Najčastejšie používanié metódy multikriteriálneho hodnotenia: bodové metódy, výpočet indexu celkovej výkonnosti, metóda normovanej premennej, metóda vzdialenosti od fiktívneho objektu a pod. Východisková matica pre metódy multikriteriálneho hodnotenia. Štruktúra skupín ukazovateľov pre výpočet indexu celkovej výkonnosti (ICV).