[Daňové systémy] - Ďurinová, Ivona, 1964-
Učebnica Daňové systémy, autorky G.Lenártovej má za cieľ poskytnúť prehľadný, zrozumiteľný a stručný výklad daňovej teórie, nielen pre študentov ale aj pre pracovníkov daňovej praxe, ktorí utvárajú koncepciu daňovej politiky na Slovensku. Prvá časť publikácie je venovaná systémovému vymedzeniu danej problematiky, výkladu základných teórií a pojmov, histórii zdanenia, klasifikácii daní a vymedzuje tiež základné ciele zdanenia. Druhá časť je venovaná samotnej daňovej teórii, ktorá je východiskom tvorby daňových systémov.