Nobelova cena za ekonómiu za rok [2004]
Noví laureáti Nobelovej ceny za ekonómiu za rok 2004 Finn E. Kydland a Edward C. Prescott. Boli ocenení za teóriu ekonomických cyklov a politiky. Hodnotenie prínosu oboch vedcov v tejto oblasti výskumu.