[Chov koní na Slovensku] - Janků, Jana
Z obsahu: Slovenský chov koní po privatizačnom úraze ešte stále kríva. Stratový biznis hľadá pomoc u štátu - Slovensko sa aj v podpore koní musí prispôsobiť európskym pravidlám. Topoľčiansky žrebčín je výkladnou skriňou, ostatné padli. Kone sú drahým koníčkom. Závodisko v Petržalke má priaznivcov i kritikov. Šport je pre kone testom kvality.