Spolupráca štátov Európskej únie pri vymáhaní finančných pohľadávok - Schultzová, Anna
Spolupráca štátov pri vymáhaní finančných pohľadávok sa uskutočňuje formou poskytovania, požadovania alebo prijímania pomoci pri vymáhaní pohľadávok alebo zabezpečenia ich vymáhania. Vysokú účinnosť odhaľovania daňových únikov medzi členskými štátmi EÚ umožňuje tzv. spontánna výmena informácií. Postup pri výmene informácií. Žiadosť o poskytnutie písomných dokladov. Vlastné vymáhanie pohľadávok.