Svetové trendy formovania potravinových vertikál - Hutník, Félix
Príspevok prezentuje niektoré poznatky priebežného výskumu formovania potravinových vertikál v USA a v krajinách EÚ-15 v uplynulom XX. storočí vo VÚEPP v Bratislave. Autor sa sústredí len na stručný výklad vývojových trendov vo výrobnom segmente potravinového hospodárstva a hlavne na odôvodnenie historického presunu integračných funkcií na potravinových vertikálach. Využíva dielčie výsledky vlastného dlhodobého výskumu a viaceré relevantné faktografické a literárne zdroje.