Zamestnanosť klesala, napriek tomu HDP rástol - Gertler, Pavel
Obsahom článku je identifikácia základných faktorov a vplyvov v období od januára 2003 do júna 2004, kedy došlo na Slovensku k poklesu zamestnanosti pri zrýchľujúcom sa raste HDP. Vývoj zamestnanosti v rokoch 1999 až jún 2004. Vplyvy pôsobiace na vývoj zamestnanosti. Podiel zahraničného sektora na zamestnanosti. Súčinnosť zmien a vplyvov na vývoj zamestnanosti.