Reform of the sugar sector and its impacts on the Slovak sugar market - Božík, Marian
LIberalizácia trhu s cukrom a jej dopad na slovenský trh s cukrom. Plná liberalizácia je pre Slovensko ťažko akceptovateľná, pretože výrazným spôsobom zasiahne nielen do ekonomických výsledkov a zamestnanosti celých odvetví, ale aj do produkčnej štruktúry, hlavne v intenzívnych pestovateľských oblastiach. Sektor cukru zostáva jediným nereformovaným sektorom v rámci Spoločnej poľnohospodárskej politiky EÚ. Investície do cukrovarníckeho priemyslu, vyselektovanie najperspektívnejších cukrovarov. Situácia u pestovateľov cukrovej repy.