Economic performance of the Slovak food industry - Belešová, Svetlana
Ekonomicko-finančná pozícia slovenského potravinárskeho priemyslu v roku 2003. Pokles hospodárskeho výsledku potravinárov v porovnaní s rokom 2002. Príčiny poklesu v dôsledku v dôsledku rýchlejšieho poklesu výnosov ako nákladov, pri medziročnom zvýšení nákladovosti výnosov a zároveň poklese výroby. Z celkového počtu prevažovali ziskové podniky, avšak medziročne sa zvýšil podiel stratových na úkor ziskových podnikov. Z najvýznamnejších odborov patrili škrobárenský, cukrovarnícky, cukrovinkársko-pečivárenský s výrobou kávovín medzi odbory, v korých boli všetky podniky ziskové.