Competitiveness in the production of selected crops from the perspective of variable costs - Matošková, Dagmar
Analýza konkurencieschopnosti Slovenska voči Česku, Poľsku, Maďarsku, Nemecku. Rakúsku a Francúzsku z hľadiska základných variabilných nákladov na osivá (sadivá), hnojivá a chemické ochranné prostriedky pri pestovaní rastlinných komodít v období rokov 2001-2003. Komparácia celkových príjmov, zisku, efektu vložených vstupov do výroby a rentability variabilných nákladov. Výsledky porovnávacej analýzy.