Pravidlá vnútorného obchodu EÚ - Mogyorosiová, Zuzana, 1975-
Podstata Zmluvy o ES a jej interpretácie Európskym súdnym dvorom. Zákaz národných predpisov, ktoré obmedzujú vnútorný obchod EÚ. Fiškálne a ostatné prekážky voľného pohybu tovaru. Odstraňovanie prekážok pre voľný pohyb tovaru. Harmonizácia rozdielnych národných predpisov, vyplývajúca z čl. 95 Zmluvy.