Integrácia - zmierenie Európy - Vontobel, Hans
Myšlienky a názory Dr. Hansa Vontobla a Hermanna Schnabla, ktorým pri príležitosti 35. výročia Obchodnej fakulty EU v Bratislave pridelila univerzita vedeckú hodnosť Dr. h. c. Čo je podstatné pri formovaní študentov v európskom vzdelávacom a výchovnom procese, otázka hospodárskej kriminality a korupcie vo firemnom prostredí. Kríza hodnôt v zjednocujúcej sa Európe a jej prekonávanie. Európske univerzity a príprava budúcich odborníkov a podnikateľov na globálne myslenie.