Chudoba a bohatstvo - Halák, Kamil
Medzinárodné porovnanie krajín podľa príjmu obyvateľstva. Príjem 1.-USD na osobu a deň - používaný Organizáciou spojených národov a Svetovou bankou ako hraničný limit chudoby. Rozdielnosti národných metodík na určovanie hranice chudoby. Krajiny s najvyšším a najnižším podielom obyvateľstva pod hranicou chudoby. Správa o ľudskom rozvoji vydaná OSN hodnotiaca kvalitu života pomocou tzv. Indexu ľudského rozvoja.