Manažment rizika: veda či umenie? - Čunderlík, Dušan
Riziko je kľúčový strategický bod, manažment rizika je strategický podnikateľský proces. Manažment rizika ako proces, keď organizácia metodicky hodnotí rizikovosť svojich aktivít s cieľom dosiahnuť zisk v rámci každej činnosti a zároveň v rámci portfólia všetkých činností. Proces manažmentu rizika - jednotlivé kroky. Fázy rizikového manažmentu - spoznanie rizika, zhodnotenie rizika, riadenie rizika, kontrola rizika.