Malé a stredné podniky v Slovenskej republike pri vstupe do Európskej únie - Korčmároš, Ján
V čase, keď sa vo svetovom hospodárstve uskutočňujú závažné procesy (globalizácia, internacionalizácia, medzinárodná integrácia, transnacionalita...) a nástup "novej ekonomiky", slovenské malé a stredné podniky majú byť hybnou silou dynamického vývoja slovenskej ekonómie. V týchto zložitých ekonomických procesoch sa stávajú malé a stredné podniky SR súčasťou ekonomiky Európskej únie. Malé a stredné podniky a ich podnikateľská stratégia. Vstup Slovenska do EÚ znamená novú etapu jeho rozvoja, ale aj jednotlivých regiónov.