Merateľné znaky kvality v logistickom prepravnom reťazci osobných vlakov - Majerčák, Jozef
Definovanie kvality služieb. Podľa Návrhu európskej normy kvality služby vo verejnej doprave N 75 je kvalita služby definovaná ako súbor kritérií kvality a príslušných opatrení, za ktoré je poskytovateľ služby (subjekt, ktorý uplatňuje súlad) zodpovedný. Kvalitu je nutné chápať ako komplexný ukazovateľ. Jednotlivé úrovne kvality: Hľadaná kvalita služby. Cieľová kvalita služby. Poskytovaná kvalita služby. Vnímaná kvalita služby. S kvalitou služieb súvisí kvalita prepravy. Pojem kvalita prepravy osôb. Pojmy súvisiace s kvalitou. Model systému manažérstva kvality, ktorý bol vytvorený vo Švédsku.