Podstata vodcovstva ako súčasť modelu výnimočnosti EFQM - Laššák, Vladimír
Vodcovstvo v modeli výnimočnosti EFQM predstavuje prvé kritérium predpokladov a je priamo prepojené na ďalšie kritériá predpokladov: na politiku a stratégiu podniku, pracovníkov, resp. zamestnancov a kritérium partnerstvo a zdroje. Podstata a prvky vodcovstva. Definovanie vodcovstva. Manažérska mriežka: Blanchardova teória štýlov vedenia. Vzťah manažérskej mriežky a životného cyklu skupiny. Model autentického vedenia J. Welcha - 4E. Systém návykov vysoko efektívnych lídrov. Desať historických princípov úspešných lídrov podľa Sun Tzu. Sedem Confuciových charakteristík efektívneho vodcovstva. Transakčné a transformačné vodcovstvo. Charakteristiky idelálnych lídrov.