Oficiálna rozvojová pomoc Európskej únie a Slovensko - Szép, Attila
Oficiálna rozvojová pomoc determinovaná morálnym záväzkom pomáhať slabším a vlastnými štátnymi záujmami darcov. Oficiálna rozvojová pomoc ( Official development aid, ODA) Európskych spoločenstiev a jej štyri obdobia. Maastrichtská zmluva, Dohoda z Cotonou - kľúčové dokumenty rozvojovej politiky súčasnej EÚ. Oficiálna rozvojová pomoc na Slovensku. Roky 1993-1998, 1999-súčasnosť. Strednodobá koncepcia oficiálnej rozvojovej pomoci na roky 2003-2008 prijatá vládou SR.