Strednodobá stratégia zahraničnej politiky Slovenskej republiky do roku 2015 - Kukan, Eduard
Východiská zahraničnej politiky Slovenskej republiky. Základné a trvalé zahraničnopolitické záujmy SR. Strategické ciele, aktéri a nástroje zahraničnej politiky SR. Dimenzie zahraničnej politiky SR z pohľadu regionálneho, členstva v európskych a transatlantických štruktúrach a globalizácie.