Česká...a slovenská cesta - Gonzalez, Carlos
Morálna podpora Českej republiky pre dosiahnutie demokratickej zmeny na Kube nazvaná "českou cestou".Kuba na ceste k demokracii - názov summitu, ktorý sa uskutočnil 16.-20.9.2004 v Prahe a v Bratislave. Pražské memorandum - hlavné línie a priority medzinárodnej solidarity s disidentským hnutím na Kube. Česká cesta - výzva pre Castrov režim. Koniec medzinárodnej tolerancie k diktatúre. Reakcie Castrovho režimu na summit v Prahe.