Globalizácia a globálne environmentálne problémy - Huba, Mikuláš
Prenikavé zmeny vo svete v 21. storočí prinášajú nové výzvy vo sfére intelektuálneho rozvoja súčasnej vedy. Časopriestorová kompresia a globalizácia. Globálne problémy a výzvy na riešenie v blízkej budúcnosti. Desať skupín globálnych problémov vo svete. Hrozby pre životné prostredie z globálneho hľadiska. Výzvy pre trvalo udržateľný rozvoj.