Židé, Izrael a válka - Čejka, Marek
Tóra a pohľad na akceptáciu vojny. Vojna povinná, obranná a nepovinná. Židia v diaspóre a vojna. Náboženstvo a armáda v súčasnom Izraeli. Náboženskí sionisti a pozitívny vzťah k vojenskej službe. Ultraortodoxní Židia a odmietanie vojenskej služby.