Úloha univerzít v inovačných procesoch podnikateľskej sféry - Rostášová, Mária
Úloha štátu pri uskutočňovaní transferu technológií. Úloha univerzít a výskumných organizácií pri spolupráci s podnikateľskou sférou. Úloha priemyslu v technologickom transferi. Možné konflikty záujmov a ich riešenie. Inovačné nástroje na spoločné vytváranie hodnôt na rozhraní medzi vedou a priemyslom. Proces zakladania nových firiem akademikmi a výskumníkmi (univerzitných spin-off). Vzťahy medzi podnikateľmi a univerzitami.